Χωματουργικές εργασίες

Χειμώνας-Χωματουργικές εργασίες

Ο χειμώνας πλησιάζει και το κρύο γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατό. Οι περισσότερες   χωματουργικές εργασίες έχουν πάψει πια και είναι καιρός για να προστατεύσουμε      τον κήπο μας από το χιόνι και την παγωνιά.

Μερικές απλές συμβουλές είναι οι παρακάτω:

 

 

 

 

 

  1. Αλλάζουμε θέση στα πιο ευπαθή φυτά και τα τοποθετούμε σε μέρη που θα τα βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες ενώ ταυτόχρονα δε θα τα φυσάει ο αέρας.  Αν δε γίνεται, μια καλή λύση είναι να τοποθετήσουμε ανεμοφράκτες.
  2. Για να μην παγώσουν οι ρίζες των φυτών του κήπου μας, τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε γλάστρας  ξερά χόρτα, φύλλα ή άχυρο
  3. Στις μεγάλες παγωνιές και αν αναμένετε να χιονίσει, καλύπτουμε τα ευάλωτα φυτά με διαφανές ανθεκτικό πλαστικό κάνοντας μερικές τρύπες για να περνάει ο αέρας. Μεγάλη προσοχή στα εσπεριδοειδή που η προστασία τους είναι αναγκαία.
  4. Δεν ποτίζουμε τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι κοντά στο μηδέν.
  5. Αν χιονίσει, τινάζουμε με προσοχή το χιόνι από τα κλαδιά των δένδρων για να μη σπάσουν από το βάρος αλλά στα υπόλοιπα φυτά το αφήνουμε γιατί έτσι κρατάμε την εσωτερική τους θερμοκρασία σταθερή.
  6. Μια ακόμα λύση για τα φυτά μας είναι να τα κλείσουμε μέσα σε διαφανή κουτιά δημιουργώντας έτσι ένα είδος θερμοκηπίου.
  7. Δε κλαδεύουμε και δε λιπαίνουμε, ούτε καν με κοπριά.

Αυτές ήταν μερικές απλές συμβουλές από εμάς για την κήπο σας.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για εμάς και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ιστοσελίδα μας

http://xomakipos.gr/xoma-kipou-ekskafi.html

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας

http://xomakipos.gr/xomatourgikes-ergasies-contact.html

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας,

Καλό χειμώνα.

Χωματουργικές εργασίες Μόσχος Νικόλαος.